Prva socialna pomoč
  Projekti Nazaj  

Center ASTERA

Zabavni popoldnevi500 šolskih torb NOVO!

Anina zvezdica je spet tu

Anina zvezdica zasijala v soju Rdeče žoge

Kontaktna oseba:

Ana Lukner, MSc
T: 031/451-100
Lokacija: Dunajska c. 185, Ljubljana
Ustanova Rdeča žoga          Zabavni popoldnevi
Študentke 3. letnika socialne pedagogike na Pedagoški fakulteti v Ljubljani smo v okviru predmeta Socialna pedagogika, pod mentorstvom dr. Mateja Sandeta v mesecu aprilu in maju izvajale projekt na Centru za socialno delo Ljubljana Šiška , s strokovno delavko Ireno Velič univ. dipl. soc. del., ki smo ga poimenovale »Zabavni popoldnevi«.

Naš namen je bil omogočiti otrokom z manj priložnostmi kvalitetno in aktivno preživljanje prostega časa na drugačen način - druženje z vrstniki in sklepanje novih prijateljstev, razbremenitev staršev, ponuditi za otroke brezplačne aktivnosti, omogočiti otrokom izkušnje s prostovoljkami ter seveda širjenje socialnih mrež in izboljšanje socialnih veščin.

V projekt smo bile vključene Senta Breznik, Neža Černe, Patricija Sirk, Anja Stanič, Nina Steklasa, Ambra Šukljan, Anica Tikvič in Tjaša Tiršek ter 6 otrok. S pomočjo različnih donatorjev smo lahko obiskali Hišo eksperimentov, Kolosej Ljubljana, Zavetišče Gmajnice, Arboretum Volčji Potok. Poleg tega smo bili enkrat na igrišču, drugič pa smo se vsi skupaj igrali razne socialne igrice v prostorih CSD-ja.

Donatorji:
Arboretum Volčji Potok
Kolosej
Hiša eksperimentov
Ljubljanski potniški promet
McDonalds Šiška
Zavetišče Ljubljana
Kambus

S projektom smo tako študentke kot otroci zelo zadovoljni in žal nam je, da so se naša druženja tako kmalu končala.

Vsem, ki so nam pomagali, se iskreno zahvaljujemo za pomoč pri uspešni izvedbi projekta.